Goedkoop hotel voor een stedentrip Groningen

Op zoek naar een goedkoop hotel voor een stedentrip Groningen? Vind hier goedkope hotelkamers ✔ 30 euro hotel ✔ hotelspecials ✔ last minute hoteldeal. Voor een leuk weekendje weg, lekker shoppen of een terrasje pikken in het gezellige Groningen, vind je hier de beste hotelaanbiedingen!

Stedentrip deals Nederland

 

Hotelaanbiedingen voor een goedkoop hotel groningen

 

Vakantie weer groningen komende 14 dagen

Verwacht voor morgen: lichte regen
17°C 1mm
4m/s 76% 48%
16 juli
17°C / 12°C
matige regen
17 juli
20°C / 12°C
lichte regen
18 juli
23°C / 14°C
lichte regen
19 juli
17°C / 11°C
lichte regen
20 juli
17°C / 9°C
lichte regen
21 juli
16°C / 10°C
lichte regen
22 juli
14°C / 11°C
lichte regen
23 juli
18°C / 13°C
geheel bewolkt
24 juli
19°C / 11°C
licht bewolkt
25 juli
21°C / 11°C
onbewolkt
26 juli
23°C / 14°C
half bewolkt
27 juli
21°C / 15°C
zware regenval
 

Een weekendje weg naar Groningen

Studentenstad Groningen kent een gezellig druk centrum, gesitueerd rond de Grote Markt, Vismarkt en de Korenbeurs. Er kan gewinkeld worden, er zijn restaurants en cafe’s en tal van bezienswaardigheden in het historische centrum. Het gezicht van de stad is de Martinitoren. De staat aan de Grote Markt tegenover het Stadhuis. Naast de historische gebouwen, zijn er ook diverse moderne gebouwen te zien in de stad, zoals het Gasuniegebouw, in 2007 verkozen tot mooiste gebouw van Nederland. Kunst en Cultuur zijn duidelijk aanwezig in de stad, met haar musea, theaters en kunst in de stad.

Bezienswaardigheden in Groningen

  • Martinitoren
  • Stadhuis
  • Goudkantoor
  • Universiteitsmuseum
  • Hoofdstation

Uitgaan in Groningen

Naast de winkels in het gezellige centrum van Groningen, kent de stad een modern winkelcentrum, aan de Europaweg, waar zich onder andere de IKEA bevindt. De historische gebouwen en monumenten en parken zijn zeer het bezoeken waard, evenals de Musea zoals het Groninger museum en het Universiteitsmuseum. ’s- Avonds zijn er veel uitgaansgelegenheden om te bezoeken. Er zijn diverse theaters, bioscopen en een casino, naast de vele restaurants, cafe’s en discotheken. In het Martiniplaza worden regelmatig evenementen georganiseerd.

Openbaar vervoer en parkeren in Groningen

Groningen wordt omsloten door een ringweg. Deze is aangesloten op de snelwegen vanuit Assen en de A7 vanuit Heerenveen welke doorloopt richting Duitsland. Autoweg N46 loopt vanuit Groningen naar de Eemshaven. Groningen is ook bereikbaar met de trein en bus. Met de Bus reist u ook gemakkelijk door de stad. In en om de stad zijn 15 parkeergarages, deze vindt u door de P-route te volgen. Aan de rand van de stad zijn ook Park + Ride gelegenheden, vanwaar u met de bus in de stad komt. Parkeren in de straat is ook mogelijk. Vaak is dit beperkt tot maximaal 2 uur.

lees verder...