Goedkoop hotel voor een stedentrip Alkmaar

Op zoek naar een goedkoop hotel voor een stedentrip Alkmaar? Vind hier goedkope hotelkamers ✔ 30 euro hotel ✔ hotelspecials ✔ last minute hoteldeal. Voor een leuk weekendje weg, lekker shoppen of een terrasje pikken in het gezellige Alkmaar, vind je hier de beste hotelaanbiedingen!

Stedentrip deals Nederland

 

Hotelaanbiedingen voor een goedkoop hotel alkmaar

 

Vakantie weer alkmaar komende 14 dagen

Verwacht voor morgen: onbewolkt
29°C 0mm
0m/s 39% 0%
8 augustus
30°C / 20°C
zwaar bewolkt
9 augustus
29°C / 21°C
geheel bewolkt
10 augustus
30°C / 22°C
geheel bewolkt
11 augustus
30°C / 22°C
geheel bewolkt
12 augustus
30°C / 21°C
licht bewolkt
13 augustus
29°C / 20°C
onbewolkt
14 augustus
28°C / 18°C
onbewolkt
15 augustus
24°C / 17°C
lichte regen
16 augustus
27°C / 17°C
half bewolkt
17 augustus
27°C / 17°C
onbewolkt
18 augustus
26°C / 17°C
onbewolkt
19 augustus
25°C / 15°C
onbewolkt
 

Een weekendje weg naar Alkmaar

De Noord-Hollandse stad Alkmaar is bij toeristen uit binnen- en buitenland erg in trek. Van de vele bezienswaardigheden is de Kaasmarkt wel de bekendste. Er zijn verschillende historische gebouwen, waaronder het Stadhuis, de Waag en de Accijnstoren. De stad wordt gekenmerkt door de vele kerken en de molens rond de stad. Naast Alkmaar bevindt zicht het Land van Leeghwater, waar de droogmakerijen uit de Gouden Eeuw liggen. Naast de bezienswaardigheden, kan men in Alkmaar ook uitstekend winkelen. Alkmaar is de vijfde winkelstad van Nederland. Het strand bij Egmond aan Zee of Bergen aan Zee is binnen een half uur bereikbaar vanuit Alkmaar.

Bezienswaardigheden in Alkmaar

  • Kaasmarkt
  • Stadhuis
  • De Waag
  • Accijnstoren
  • Land van Leeghwater

Uitgaan in Alkmaar

In de historische binnen stad van Alkmaar zijn tal van niet alleen veel winkels te vinden. Ook zijn er tal van gezellige brasserieën, Grand Café’s en restaurants en andere eetgelegenheden, waar u heerlijk kunt eten tussen het winkelen en bezienswaardigheden bezichtigen door, of voor dat u het nachtleven van Alkmaar in duikt. Er zijn diverse leuke cafés, clubs en andere uitgaansgelegenheden. Ook zijn er regelmatig evenementen in de stad.

Parkeren en openbaar vervoer in Alkmaar

Via de A9 uit de richting Amsterdam Haarlem komt u over de snelweg in Alkmaar. Vanuit het noorden loopt de snelweg A7 vanaf de Afsluitdijk naar Amsterdam, deze loopt echter niet langs Alkmaar. Vanaf de A7 zijn er meerdere 80 kilometerwegen, die naar Alkmaar leiden. Alkmaar is tevens goed bereikbaar met de trein. Rond de historische binnenstad zijn 7 parkeer garages te vinden. Ook zijn er diverse betaald parkeren zones.

lees verder...