✔ Veilig en verantwoord op vakantie in Corona tijd; ➜ Onze reispartners hanteren reis- en verblijf maatregelen conform Covid protocol. ❤

Wat is de Top 10 pretparken België? Wij hebben de leukste en beste attractieparken van België voor jou uitgezocht en deze top 10 pretparken samengesteld. Achtbanen, snelstromende rivieren, spannende shows. Een themapark is een bron van plezier en een heerlijk dagje uit. Overal in België zijn leuke en spannende pretparken te vinden.

Top 10 Attractieparken België

 1. Lucky Luke 111872 Pixabay Cc

  Attractiepark Comics Station

  Wie van de Belgische striphelden houdt, zal zich absoluut vermaken in de Comic Station in Atnwerpen. Met helden als Lucky Luke, De Smurfen en natuurlijk Suske en Wiske kan iedereen meedelen in hun spannende avonturen. Verdeeld over 6 zones, zijn er 60 attracties in het indoor pretpark, waaronder 3 enorme glijbanen, waarvan de grootste maar liefst 22 meter hoog en ruim 50 meter lang is. - Update: In juli 2020 wordt het Attractiepark Comics Station heropend als een Plopsa Indoor Pretpark

 2. Fabiola 2510934 Pixabay Cc

  Attractiepark Koningin Fabiola

  Aan de oevers van de Maas, ligt de Citadel van Namen in de Belgische Ardennen. Hier vind je het attractiepark Koningin Fabiola. Het attractiepark heeft diverse attracties en speeltoestellen voor kinderen tot 12 jaar oud. Kabelbanen, springtoestellen, elektrische karts, skelters en meer. Er is zelfs een 18 holes minigolf parcours. In attractiepark Koning Fabiola, kunnen de kinderen heerlijk ravotten.

 3. Zipline 4135588a Pixabay Cc

  Pretpark Adventure Parc

   Het uitzonderlijke attractiepark Adventure Parc in het Belgische Waver is een bijzonder actief pretpark. Hier zit je niet in een achtbaan, maar klim en klauter je door de bomen over 22 verschillende parcours, tokkel je op grote snelheid tussen de bomen door en kun je verschillende jumps en bungeejumps maken. In deze themas zijn er attracties voor sensatiezoekers vanaf 4 jaar oud.  

 4. Bumper Cars 3588408 Pixabay Cc

  Pretpark Mega Speelstad

  De Mega Speelstad, niet ver van Antwerpen,is een speeltuin en attractiepark voor kinderen van 2 tot 14 jaar. De Speelstad bestaat uit zowel een binnen- als buitenspeeltuin, met allerlei attracties, waaronder achtbanen, botsauto's, go-carts, trampolines, klimtoestellen en meer. Het is een absolute topdag uit met kinderen in de Mega Speelstad. 

 5. Bobbejaanland 1619581 Pixabay Cc

  Bobbejaanland

  Pretpark Bobbejaanland is een top attractiepark voor het hele gezin! Voor de echte sensatiezoekers zijn er 10 top rollercoasters. Er zijn familieattracties en voor de jongste bezoekers is er een heus kinderland aanwezig. Met de vele achtbanen, glijbanen, draaimolens, wildwaterbanen, bootjes en treintjes hoeft niemand zich ook maar een moment te vervelen in Bobbejaanland.

 6. Pretpark Achtbaan 793397 Pixabay Cc

  Walibi Belgium

  Kun je van rollercoasters geen genoeg krijgen, dan is Walibi Belgium het pretpark voor jou. Met de uitdagende coasters als de Calamity Mine, Radja River, de Vampire,Weerwolf of de Dalton Terror beleef je spanning en sensatie. En met de Splashcoaster Pulsar is een spannend dagje Walibi gegarandeerd! In het park vind je attracties voor sensatie zoekers, families en voor jonge kinderen. Pretpark Walibi Belgium een spannend dagje uit in België voor iedereen!

 7. Plopsa Hasselt Cc

  Plopsa Indoor Hasselt

  Plopsa Indoor Hasselt is het grootste indoor pretpark van België. De liefhebbers van de vele studio100 figuren als Mega Mindy, Wickie de Viking en vele anderen, kunnen zich hier de hele dag vermaken met alle attracties. Met glijbanen, zweefmolen, vliegende fietsen en natuurlijk leuke shows is er volop vertier voor het hele gezin! Naast de vele attracties worden er ook vaak evenementen georganiseerd, zoals het K3 weekend.

 8. Pretpark Reuzenrad 2311899 Pixabay Cc

  Plopsa Coo

  Direct onnder de watervallen van Coo, ligt het pretpark Plopsa Coo, met veel leuke attracties, gerelateerd aan de verschillende Studio 100 figuren. Zo is er de Mega Mindy Flyer, de Halvar en de Maya Splash. In het park zijn allerlei attracties voor jong en oud. Van een speeltuin tot zelfs een kartbaan. Vanuit het park, kun je met een stoeltjes lift zelfs de rivier over en de berg op naar een uitkijktoren, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de vallei en het park. 

 9. Reuzenrad 2387619 Pixabay Cc

  Bellewaerde

  Attractiepark Bellewaerde is het meest veelzijdige attractiepark van België. Niet alleen vind je hier vele interessante rides als de Huracan, River Splash en de Boomerang, het park heeft ook nog eens meer dan 300 exotische dieren. Zo kun je de spanning van de vele rides afwisselen met het bewonderen van prachtige wilde dieren. De Bengal Express brengt je zelfs tot in het tijgerverblijf. Kom naar Attractiepark Bellewaerde en geniet van de attracties en de bijzondere dieren.

 10. Plopsa De Panne Plopsa Visual Cc

  Plopsa De Panne 

  Van de verschillende Plopsa Pretparken is Plopsa De Panne het grootste. Hier kunnen kinderen van alle leeftijden zich dan ook vermaken met allerlei spannende attracties. De wat oudere kinderen zullen zich vermaken met de achtbanen en wild water banen, waar de jongste kinderen zich vermaken met attracties als speeltuinen, treintjes, draaimolens en veel meer. Er is zelfs een kinderboerderij in het pretpark. Plopsa de Panne is een dag vol plezier voor het hele gezin!